Onderzoek

Artikelen over onderzoek uitgevoerd door en/of met VVA Larenstein.

 

Ontwikkelteam Carrière Senior Experts in opbouw

In maart gaat het Ontwikkelteam Carrièresupport Senior Experts (CSE) aan de slag. Net als een eerder ontwikkelteam dat voor pasafgestudeerden heeft gedaan, gaat dit team onderzoeken hoe VVA-Larenstein kan helpen bij de carrière. Het ontwikkelteam bestaat uit Marleen Jacobs (VVA-bureau), Pim de Bokx (Voorzitter Stichting SAV), twee vrijwilligers uit de doelgroep, en twee vertegenwoordigers van externe partijen uit het werkveld. Er wordt nog gezocht naar vrijwilligers en één externe partner. Als je belangstelling hebt, graag aangeven bij het VVA-bureau (info@vva-larenstein.nl).

 

De samenwerkingspartner die al bekend is, is Wim van Veldhuizen van 65+ uitzendbureau. Samen met hem en een tweede partner zal de werkgroep onderzoek doen, voorlichting verzorgen en een aantal proefactiviteiten organiseren. De komende twaalf maanden kun je in het VVA-magazine en via nieuwsbrief en website op de hoogte blijven van dit project.
DOWNLOAD het Plan van AanpakRapportage onderzoek WERK 2012 gepubliceerd:

Werkloosheid gestegen van 1,5% naar 6,7% sinds 2009!

De werkloosheid neemt snel toe. Lag deze in 2009 nog onder het landelijke gemiddelde, inmiddels is deze erboven gestegen. Met name mensen met de opleidingen in het domein Aanleg & Beheer van Bos en Natuur hebben het slecht met 8,8% werkloosheid.
Meer weten?
DOWNLOAD het rapport

DOWNLOAD de uitkomsten van hetonderzoek