Patrick van den Broeck

 ‘Eigenlijk tuinarchitect wou ik worden, maar het werd uiteindelijk dijkgraaf. Hoe een carrière kan lopen.

Na de middelbare school was ik van plan om tuin- en landschapsinrichting te gaan studeren (toen nog in Boskoop), maar daar werd ik uitgeloot. Dus werd het de MTuS in Venlo voor mij als geboren en getogen Kerkradenaar. Met een versnelde opleiding daar zou ik direct naar Boskoop gaan. Het liep anders en het werd uiteindelijk cultuurtechniek in Velp. Van deze twee opleidingen heb ik enorm veel voordeel in mijn huidige werk. Hierna studeerde ik fysische geografie in Utrecht.

 

Na gewerkt te hebben bij een aannemer, provincie, adviesbureau en Dienst Landelijk Gebied (DLG) werd ik wethouder in mijn woonplaats Venray. Mijn mooiste project was wel de renovatie van het kernwinkelgebied voor circa 7 miljoen euro. Door mijn opleiding en ervaring was ik ook voor zijn ambtenaren een goede inhoudelijke gesprekspartner.

In 2011 werd ik gedeputeerde  in Limburg, met als portefeuilles water, natuur en landbouw, openbaar vervoer en ruimtelijke ordening. Kon ik toch nog als een soort tuinarchitect aan de slag, maar dan in een groter speelveld. Mijn meest uitdagende onderdeel was wel de aanbesteding van het openbaar vervoer en de investeringen in Spoorinfrastructuur in Limburg én in het buitenland.

 

Sinds 1 januari 2017 ben ik dijkgraaf van Waterschap Limburg. Door de zeer zichtbare gevolgen van de klimaatverandering hoeven waterschappen steeds minder uit te leggen waarvoor ze zijn opgericht. Prachtig om aan deze opgave een bijdrage te kunnen leveren.

 

Eigenlijk zijn er twee rode draden in mijn leven. De eerste is werken in het openbaar bestuur, voor en met mensen. De andere rode draad is de vorming tijdens mijn opleiding in Velp: een prachtige brede opleiding, die veel kansen biedt. Je kunt op alle plekken terecht, zélfs in het openbaar bestuur.’

 

Breng hier je stem uit

 

 

 

 

 

Zoeken

 

 


 

Vacatures

 


 

Vacatures plaatsen?

 

 

terug ....