Hydroloog

Waterschap Noorderzijlvest staat voor veilig, voldoende en schoon water voor alle ingezetenen. We creëren hiermee een basis voor een gezonde, toekomstbestendige leef-, woon- en werkomgeving in een groot deel van Groningen en Noord-Drenthe. We zijn transparant, resultaatgericht en kostenefficiënt op een innovatieve, maatschappelijk verantwoorde en duurzame wijze, in samenwerking met onze partners. Wij willen zichtbaar zijn voor onze omgeving.   Het waterschap Noorderzijlvest bevindt zich in een uniek gebied waarbij bodemdaling als gevolg van aardgaswinning en aardbevingen het waterbeheer aanzienlijk beïnvloeden. De gevolgen van deze ontwikkelingen als ook klimaatverandering hebben effect hebben op het watersysteem. Een stijgende zeespiegel, meer en langere perioden van hevige regen, afgewisseld met langdurige droogte: problemen die vragen om robuuste oplossingen.

Ter versterking van het team Strategie en Beleid en vanwege interne verschuivingen, zijn wij voor de komende  twee jaar op zoek naar een enthousiaste en deskundige:
Hydroloog (Beleidsmedewerker)
32 uur per week, tijdelijk voor de duur van 2 jaar

Wat ga je voor ons doen?
Als hydroloog bij waterschap Noorderzijlvest rapporteer en adviseer je vanuit je expertise in de planvorming, projectrealisatie en bij peilbesluiten. Je bent adviseur voor de realisatie van de maatregelen van projecten waaronder Droge Voeten 2050. Je voert trendanalyses uit over deelgebieden. Je levert (rekenkundige en modelmatige) bijdragen aan integrale analyses zoals watersysteemanalyses en beleidsdossiers zoals de Kaderrichtlijn water en medicijnresten.

Als hydroloog bij waterschap Noorderzijlvest zal je met name gebiedsgerichte vraagstukken beantwoorden en meedraaien als hydrologisch expert in diverse lopende projecten.

Daarnaast zal je onder andere complexe watertoetsen uitvoeren, collega hydrologen ondersteunen op het grondwaterdossier, innovatief bodemonderzoek en het Deltaprogramma Zoetwater. Daarnaast lever je hydrologische bijdrage aan watersysteemanalyse en beekdalenvisies. Je bent trekker van het onderwerp veenoxidatie en coördineert de programmering peilbesluiten in het niet-bodemdalingsgebied van Noorderzijlvest.

Waar kom je te werken?
Om aan alle activiteiten van Noorderzijlvest een optimale invulling te geven zijn de werkzaamheden ingedeeld in vier processen: Watersystemen en Waterveiligheid, Afvalwaterketen, Bestuur en Relatiebeheer en Bedrijfsvoering. Als hydroloog werk je in het proces Watersysteembeheer en Waterveiligheid, team Strategie en Beleid.
Bodemdaling, aardbevingen en klimaatverandering hebben effect hebben op het watersysteem. Wij willen dat ons watersysteem zo veel mogelijk natuurlijk functioneert en dat het voor de lange termijn klimaatbestendig, veerkrachtig en gezond is.

Wat vragen we van je?

 

 • Academisch- werk- en -denkniveau, op het gebied van hydrologie.
 • Enige jaren ervaring als hydroloog.
 • Kennis van en ervaring met oppervlaktewatermodelleren (Bv Sobek).
 • Werkervaring bij een overheid en ervaring met projectmatig weken is een pre.
 • Ervaring met grondwatermodellen is wenselijk.
 • Vaardigheid in het opzetten, uitvoeren en rapporteren van waterkwantiteitsonderzoeken.


Welke competenties vragen we van je?
We zijn op zoek naar een kandidaat die nauwgezet, kritisch en analytisch werkt. Omdat je deze functie niet alleen doet, ben je gericht op samenwerking, deel je je kennis en ben je in staat deze goed over te dragen. Beoordelingsvermogen, resultaatgerichtheid en klantgerichtheid zijn van belang voor deze functie. Je werkt omgevingsbewust en beschikt over goede communicatieve vaardigheden zowel schriftelijk als mondeling.

Wat mag je van ons verwachten?

 • Waterschap Noorderzijlvest biedt je een prettig werkklimaat met uitdaging.
 • Wij bieden een salaris van maximaal € 4.210,-- bruto per maand (salarisschaal 10).
 • Daarnaast ontvang je van het brutosalaris 20% IKB, dit kun je uit laten betalen of op een andere manier inzetten, bijvoorbeeld om extra verlof te kopen.
 • We kennen een 36-urige werkweek, deze baan is voor 32 uur.
 • Binnen je aanstelling kun je kiezen voor een variabele werkweek.
 • Daarnaast bieden wij aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een eigen budget voor opleidingen en een vergoeding voor de reiskosten van woon-werk.
 • Je standplaats is Groningen.


Meer informatie
Voor inhoudelijke informatie kun je vanaf 7 januari 2019 contact opnemen met Melissa van Hoorn, teamleider Strategie en Beleid, tel. 050-304 8348. Voor meer informatie over ons kan je kijken op: www.noorderzijlvest.nl/organisatie

Heb je belangstelling?
Ben je enthousiast en beschik je over de gevraagde kwaliteiten? Stuur ons je motivatie met cv, onder vermelding van het vacaturenummer aan vacature@noorderzijlvest.nl.
Graag ontvangen we je brief uiterlijk woensdag 20 februari 2019.

Waterschap Noorderzijlvest streeft ernaar om de organisatie een afspiegeling te laten zijn van de samenleving. Daarom worden kandidaten uit speciale doelgroepen uitdrukkelijk verzocht te reageren.

De vacature wordt gelijktijdig in- en extern bekend gemaakt. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.